Hoe gaat een gehoortest in z’n werk? Lees hier meer!

We gaan allemaal regelmatig naar de opticien. Verwaarloos je gehoor niet. Het verlies van het gehoor is absoluut niet prettig. Zeker tegenwoordig niet. Je kan namelijk gemakkelijk online een gratis gehoortest laten doen. Ook kan je  tegenwoordig zelfs een online hoortest doen. Hoe dan ook is je gehoor niet onbelangrijk. Denk aan alle leuke dingen die je ervaart door je gehoor. De emotie die je voelt bij je lievelingsnummers. Of het geluid van je beste vriend of vriendin die lacht. Als je hierin denkt besef je hoe belangrijk gehoor eigenlijk is.

Gehoortesten

Gehoortesten klinken misschien een beetje eng. Maar in werkelijkheid valt dat erg mee. Iedereen kan het doen. Je hoeft dus geen verwijzing te hebben van een arts. Het bestaat uit twee delen. In het eerste deel maken ze een audiogram. Hierbij laten ze geluid in verschillende frequenties en vormen horen. Ook wordt je gevraagd om bepaalde woorden te herhalen die je hoort. Hierdoor is het duidelijk wat je wel en niet hoort voor de Audicien.  Dus twijfel niet en ga een gratis gehoortest laten doen. Je kan tegenwoordig ook gemakkelijk een online hoortest doen. Dat scheelt weer tijd en moeite.

Uitslag

Nadat je een gratis gehoortest laten doen, kan je zien welke frequenties je wel en niet hoort. Soms kun je bijvoorbeeld het gefluit van vogels niet meer horen maar lage stemmen wel, of andersom. Je kan er ook achter komen of u gehoorschade heeft en of gehoor te herstellen valt met een gehoorapparaat of niet. Als er iets serieuzers aan de hand is, dan word je bij de audicien ook doorverwezen. Je kan voor je een afspraak maakt ook een online hoortest doen. Dan kun je erachter komen of er een probleem is. Dit zal minder goed zijn dan bij een echte audicien, maar het is een goed begin.

Ook interessant om te lezen: Omega 3+ Support voor schone bloedvaten en een gezond hart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *