Traditioneel gebruik moringa

moringa

Moringa is al duizenden jaren oud en wordt dus ook al duizenden jaren gebruikt. Het zit vol met allerlei voedingsmiddelen. Denk aan vitaminen, mineralen of antioxidanten. De voedingsrijke plant komt oorspronkelijk uit Noordwest-India, waar moringa al heel lang gebruikt wordt als een soort ‘wondermiddel’. In delen van Azië zeggen de mensen dat deze plant niet alleen vol met voedingsstoffen zit, maar ook geneeskrachtig kan werken.

Gebruik

Moringa is een voedingsrijke plant die voor het eerst is ontdekt in Noordwest-India. De mensen die hier wonen gebruiken al duizenden jaren dit middel voor een hele hoop voordelen voor hun gezondheid. Ze eten de bladeren van de moringa plant tijdens een maaltijd of zetten thee met deze bladeren. De bladeren kunnen gewoon dus gewoon rauw gegeten worden, maar je kan ze ook koken of drogen. Sinds dat de plant gekweekt wordt, kan er ook poeder of olie van de plant worden gemaakt. Het poeder kan ook in capsules gedaan worden waardoor je snel en makkelijk voldoende voedingswaarde binnen krijgt. De olie, poeder of capsules hebben dezelfde hoeveelheid voordelen als dat je de rauwe bladeren eet. Meer informatie over deze producten kan je op www.yambahealth.com vinden. 

Superfood

Moringa staat ook wel bekend als een superfood. Superfoods staan bekend om de vele voordelen voor je gezondheid. Er zitten namelijk erg veel voedingsstoffen in superfoods dat wij als mensen nodig hebben in het dagelijks leven. Denk aan vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vezels. Al deze voedingsstoffen hebben een gunstige werking op je gezondheid. Alle superfoods, waaronder moringa, komen rechtstreeks uit de natuur waardoor er geen schadelijke stoffen inzitten voor mensen. In Noordwest-India gebruiken mensen moringa al duizenden jaren lang, en zijn ervan overtuigd dat deze plant geneeskrachtige werkingen heeft. 

Geneeskrachtige werkingen

Door de vele voedingsstoffen die in deze plant zitten lijkt het wel alsof deze plant ook een geneeskrachtige werking heeft. Al heel lang gebruiken de mensen in Noordwest-India dit middel tegen vele aandoeningen. De mensen nuttigen de bladeren van deze plant tijdens hun maaltijd en zijn er zo achter gekomen dat het veel voordelen heeft. Moringa kan bijvoorbeeld helpen met het verlichten van onder andere astma, artritis, hoofdpijn, hoge bloeddruk of diabetes. Moringa heeft bij diabetes een positief effect door het hoge aantal eiwitten. Uit onderzoek is gebleken dat als diabetespatiënten moringa bij een maaltijd nemen, ze meer insuline aanmaken dan anders. Dit is 1 van de vele geneeskrachtige werkingen van moringa. Alhoewel er al onderzoeken zijn geweest over de geneeskrachtige werkingen van moringa, is er nog geen medicijn gebaseerd op deze plant. 

De mensen gebruiken dit middel dus al vele jaren zonder dat er merkwaardige nadelen zijn van dit middel, het is dus werkelijk een ‘wondermiddel’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.