Welke winterjas moet ik kopen?

Een winterjas is een belangrijk item dat je niet kan missen in de winter. Door het koude weer wil je natuurlijk wel warm blijven als je buiten bent. Een goede winterjas gaat jaren mee en is natuurlijk een investering. Je kunt voor een goedkopere winterjas gaan, maar dan weet je niet wat je er exact voor terug krijgt. Vaak zijn deze gemaakt van goedkopere stoffen waardoor deze snel kapot gaan of de warmte niet goed vasthouden. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je een winterjas koopt die niet voldoet als het koud is buiten. Om lang plezier te hebben van een winterjas hebben wij een aantal belangrijke aspecten op een rij gezet, zodat jij zeker de juiste winterjas gaat kopen!

Tips bij het vinden van een geschikte winterjas

Als eerste, waarvoor wil je de winterjas gaan gebruiken? Afhankelijk van waar de winterjas gedragen moet worden, kun je een betere afweging maken. Zo zijn jassen voor het werk vaak een stuk modieuzer als je een kantoorbaan hebt, maar moeten ze praktisch zijn als je een buitenbaan hebt. Wanneer je een nette jas op de bouw zou dragen, dan zul je zien dat deze in no-time kapot en versleten is. Daarnaast is een vrije tijdsjas een hele andere soort jas. Wanneer jij deze wilt gebruiken voor het fietsen, wandelen of een andere wat sportievere bezigheid, dan moet deze tegen regen en sneeuw kunnen. Het is immers een winterjas waar je lang plezier van wilt hebben. Kortom, denk vooraf na over welke functionaliteiten de winterjas nodig heeft! Een geschikte winterjas is bij voorbeeld de Parajumpers winterjas voor heren.

Als tweede is het belangrijk om te achterhalen hoe warm de jas exact moet zijn. Wanneer je in Nederland woont en je de jas alleen daarvoor gebruikt volstaat een minder dikke jas. Door het gematigde klimaat vriest het in Nederland wel, maar nooit zo hard als in Noorwegen of Zweden. Als je voor een dons jas gaat, dan kan het zijn dat deze jas te warm is. Hierdoor zal je deze een stuk minder vaak dragen dan wanneer je in een koud klimaat leeft.

Zoek op internet

Naast Parajumpers hebben Stone Island, CP Company en Ma Strum ook goede jassen voor een reële prijs. Wellicht lijkt de prijs hoger dan de goedkopere merken, maar vergeet niet dat zij echte premium stoffen gebruiken om de winterjassen te kunnen maken. Hierdoor kan je er meerdere winters mee door. Wacht niet langer en bekijk snel op internet wat jouw ideale jas is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.