Welke cocktail benodigdheden bestaan er allemaal?

Cocktails zijn fantastisch lekkere drankjes. Niet alleen worden cocktails als erg hip bestempeld, daarnaast kan je ook nog eens vaststellen dat je ze geheel naar eigen smaak kan maken. Doe je er bijvoorbeeld een alcoholische drank in of ga je voor een alcoholvrije cocktail? Het kan allebei. Daarnaast spreekt het voor zich dat je ook kan spelen met kleuren waardoor er telkens een haast uniek kunstwerkje ontstaat. In ieder geval, ben jij eveneens van plan om in jouw horecazaak cocktails te gaan maken, maar moet je daarvoor eerst nog de nodige cocktail benodigdheden kopen? Ontdek dan vooral hier op deze pagina welke verschillende benodigdheden er allemaal op de markt zijn terug te vinden.

Het bestellen van een cocktailshaker

Het eerste wat je wellicht zal willen aanschaffen wanneer je op zoek bent naar cocktail benodigdheden is een zogenaamde cocktailshaker. Wat dit betreft kan je een keuze maken uit tal van verschillende opties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een exemplaar van roestvrijstaal. Een andere optie waar je voor zou kunnen kiezen is deze die is gemaakt het zogenaamde polycarbonaat. Elk materiaal beschikt natuurlijk over diens eigen, specifieke eigenschappen. Zowel voor roestvrij staal als voor polycarbonaat geldt evenwel in de praktijk dat ze eigenlijk haast onverwoestbaar zijn. Welke van deze twee opties jou uiteindelijk het meest van allemaal zal weten te overtuigen is afhankelijk van je eigen voorkeur.

Eveneens een niet onbelangrijk aandachtspunt is terug te vinden in de capaciteit waar je cocktailshaker over dient te beschikken. Wat de capaciteit betreft kan je een keuze maken tussen 0,35 en 0,8 liter. Dit is wellicht de eenvoudigste keuze die je zal moeten maken.

Mix bekers, andere interessante cocktail benodigdheden

Bij het kopen van cocktail benodigdheden kan je niet alleen maar denken aan een cocktail shaker. Wat namelijk bovendien ook te denken van een mix beker? Ook hiervoor geldt dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende opties. Denk hierbij aan een exemplaar gemaakt van:

  • Glas;
  • Roestvrijstaal;

Vaak is het zo dat op een mix beker de aanwijzingen voor de verhoudingen staan aangegeven. Dit is niet alleen ongelofelijk handig, daarnaast is het ook nog eens leuk voor je eventuele gasten. Je kan er eveneens nog voor kiezen om een zogenaamd barmaatje te kopen. Het betreft hier een maatbeker die op de bar wordt geplaatst voor met verschillende maten inhoud. Ook een barlepel speciaal voor het mixen in bijvoorbeeld cocktail shaker behoort tot de mogelijkheden. Hoe dan ook, er zijn dus duidelijk een behoorlijk aantal verschillende benodigdheden die je voor wat het maken van een cocktail betreft kan aanschaffen.

Alle cocktail benodigdheden in één klap bestellen?

Het spreekt voor zich dat je misschien wel gewoon in één klap alle verschillende, vereiste cocktail benodigdheden zal willen kopen. Dat is zeker mogelijk. Hiervoor kan je het kopen van een zogenaamde bar tender set overwegen. Vaak is het zo dat een dergelijke set bestaat uit de hieronder terug te vinden artikelen:

  • Een mixbeker;
  • Een mix glas;
  • Een cocktail strainer;
  • Een barlepel;
  • Een citroenknijper;

Naast bovenstaande is het zo dat je in een dergelijke set vaak ook een leuk receptenboekje terug kan vinden voor het bereiden van allerhande cocktails. Wil je dus graag in één klap alle verschillende soorten cocktail benodigdheden in huis halen waar je mogelijks behoeften aan kan hebben? Dan is het bestellen van een complete set in de praktijk altijd een goed idee. voor cocktail benodigdheden ga je naar Horecarama!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.