Tips bij het organiseren van een etentje

Borrelplank

Ga je binnenkort een etentje organiseren voor familie, je gezin, vrienden of kennissen? Door de huidige corona maatregelen is het (helaas) nog niet toegestaan om veel mensen uit te nodigen en daar voor te gaan koken. Uiteraard kun je je wel uitsloven voor het eigen huishouden en het gezin. Wanneer het weer is toegestaan om een heel koppeltje thuis te ontvangen, weet niemand. Met deze tips die worden gegeven in dit blog artikel word je wijzer op het gebied van het organiseren van een gezellige barbecue of etentje.

De eerste tips en adviezen

De voorbereiding gaat al vroeg van start en kan eigenlijk nooit vroeg genoeg beginnen. De voorbereiding vormt misschien el de sleutel tot succes. Allereerst kun je een mooie uitnodiging uitsturen naar de mensen die uitgenodigd zijn. Dit hoeft natuurlijk niet, maar dit geeft een extra beleving aan de uitnodiging. Op internet staat heel veel inspiratie als dit idee je aanstaat. Daarnaast kun je een lijstje maken met allerlei wensen die de gasten hebben. Misschien willen ze zich juist wel laten verrassen – ook goed, maar wellicht zijn er speciale dingen waar er rekening gehouden mee dient te worden. Daarnaast kunnen de gasten ook bepaalde allergieën hebben. Het is belangrijk om dit ook helder te hebben en in kaart te brengen. Op die manier sta je niet voor verrassingen wanneer iedereen eenmaal aan de tafel zit en de gerechten voorgeschoteld krijgen.

De benodigdheden in huis halen

Wanneer alle belangrijke dingen helder zijn, is het tijd voor het leuke werk: boodschappenlijstjes maken. Wanneer je al genoeg inspiratie hebt opgedaan om een lekkere maaltijd klaar te maken, is het noodzakelijk dat de ingrediënten, kruiden en allerlei andere benodigdheden in huis haalt. Dit kan uiteraard in de supermarkt gehaald worden of bij een groothandel wanneer je op zoek bent naar speciale dingen. Denk hierbij aan bepaalde kruiden of ingrediënten die niet zomaar ergens te koop zijn. Indien er niet zo veel tijd is om uitgebreid boodschappen te gaan doen, dan maakt deze moderne tijd het mogelijk om online de boodschappen te bestellen en ook te laten bezorgen.

De locatie voor het etentje

Als alles in huis is, dan krijgt de voorbereiding verder vorm. Alle ingrediënten zullen worden uitgestald en gebruikt voor de maaltijd. Het snijden kan bijvoorbeeld gaan beginnen. Je kunt eventueel hulp in de keuken inschakelen wanneer je denkt dat het alleen te veel werk is. En wie heeft gezegd dat het bij jou thuis aan de tafel moet? Er zijn nog talloze andere plekken te bedenken. Hierbij valt te denken aan een overkapping in de tuin (indien deze aanwezig is, natuurlijk). Wanneer het ’s winters koud is dan kan de open haard gezellig worden aangestoken voor wat extra sfeer en bovendien warmte. Een winter barbecue is dan een goed idee. Niet alleen in de winter kan de barbecue worden aangestoken, de zomer is het meest perfecte seizoen voor een karakteristieke barbecue en een gezellig samenzijn met de mensen die je lief zijn.

Ook het organiseren van een (winter of zomer) barbecue heeft de nodige voorbereiding nodig. Het resultaat mag er echter zijn! Verwen de gasten met diverse soorten vlees, vis en groenten. Hopelijk zijn bovenstaande ideeën en adviezen snel weer uitvoerbaar. Tot die tijd valt alleen maar over te fantaseren over de meest lekkere en smaakvolle gerechten op een bord.

Meer tips? Kijk hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.